Vijf tips die je een sollicitatiegesprek door helpen

Vijf tips voor een beter sollicitatiegesprek!

10 / 09 Vijf tips die je een sollicitatiegesprek door helpen | Wij de werving, u de selectie - Twiglers

We bespraken een aantal weken geleden al tips voor een beter CV en motivatiebrief. Wanneer deze eenmaal in orde zijn, is de kans groot dat je snel bij het onderwerp van deze blog komt: een sollicitatiegesprek. Vaak ben je bloednerveus. Wat moet je aan? Hoe moet je je gedragen? Wat is het beste taalgebruik? Hoe vroeg kun je er het beste zijn? In deze blog bespreken we vijf tips die je wellicht kunnen helpen.

 

Tip 1: Doe vooraf al wat research

Het is een goed idee om van tevoren al wat informatie over een bedrijf op te zoeken. Hierdoor ben je voorbereid over vragen die hierover gesteld kunnen worden. Ook maak je hierdoor een goede indruk: de gesprekspartner ziet dat je tijd hebt gestopt in je voorbereiding.

 

Tip 2: Oogcontact

Zorg dat je tijdens je gesprek oogcontact houdt met je gesprekspartner. Hierdoor lijk je zelfverzekerder en het komt netter over.

 

Tip 3: Zet je telefoon uit

Deze ligt misschien voor de hand, maar zorg ervoor dat je telefoon helemaal uit staat (ook niet op trillen). Het kan nogal ongemakkelijk zijn als midden in het gesprek je telefoon opeens afgaat.

 

Tip 4: Zorg dat je er op tijd bent, maar niet te vroeg

Je moet zeker niet te laat komen bij een sollicitatiegesprek, maar ook niet te vroeg. 10-15 minuten voor de afgesproken tijd is vaak een prima indicatie.

 

Tip 5: Geef uitgebreide antwoorden

Probeer altijd meer te antwoorden dan ja of nee. Hierdoor laat je meer enthousiasme zien en krijg je meer de kans om jouw kwaliteiten te laten zien.

 

We hopen dat deze tips je gaan helpen bij je volgende sollicitatiegesprek!

Volg onze Twiglers

Volg ons op LinkedIn

' Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen '

Charles Darwin