Vijf tips voor een beter CV

Vijf tips om je CV nog beter te maken!

20 / 08 Vijf tips voor een beter CV | Wij de werving, u de selectie - Twiglers

Als werkzoekende is er een document dat jouw grootste visitekaartje is: je CV. Zo’n beetje alle werkgevers vragen ernaar en vaak is het ook het eerste waarnaar gekeken wordt. Daarom is het belangrijk dat je CV er goed uitziet! In deze blog, geven we jou vijf tips om je CV nog beter te maken en nog beter te laten opvallen bij een sollicitatie.

Tip 1: Zorg dat het professioneel eruit ziet

Het is belangrijk om te zorgen dat je CV er professioneel uitziet. Zorg dat alle benodigde informatie aanwezig is, het niet een te groot kleurenfestijn wordt en onthoud altijd: gebruik geen Comic Sans!

Tip 2: Houd het kort, maar krachtig

Vaak is het verleidelijk om je CV helemaal op te vullen met alles wat je in heel je werkende leven hebt gedaan. Het is echter wel zo dat lange CV’s vaak minder goed doorgekeken worden dan kortere. Daarom: houd je CV kort maar krachtig en denk erover wat de ervaring is die je met de werkgever wil delen. Zorg ervoor dat je CV maar zo’n een of twee pagina’s lang is.

Tip 3: Verstuur je CV als PDF

Tegenwoordig gebruiken we allemaal verschillende apparaten om op te internetten; smartphones, tablets, laptops, desktops. Om ervoor te zorgen dat jouw CV op alle devices hetzelfde uiterlijk en layout heeft, is het slim om je CV te exporteren en versturen als PDF. Hierdoor ziet de werkgever altijd het ontwerp en lettertype dat jij wilt.

Tip 4: Zorg voor een net mailadres

PowerDavidFormule1fan@gmail.com of DavidJansen@gmail.com, welk mailadres komt bij jou professioneler over? Een net emailadres maakt vaak een betere indruk op je CV. Mocht je een netter mailadres willen maken op een bestaand mailadres, maak dan een alias aan via je mailprovider (bijvoorbeeld Gmail). Hierdoor ziet de werkgever jouw nette mailadres, maar kan het nog steeds op je huidige mail binnenkomen.

Tip 5: Zorg ervoor dat je gegevens up to date zijn

Je kan het mooiste CV ooit gemaakt hebben, maar als je contactgegevens niet kloppen, kun je nog steeds de baan missen. Controleer altijd voordat je je CV verstuurd of gegevens zoals je telefoonnummer, mailadres en adres kloppen.

Met deze tips, kun je je CV al een stuk verbeteren en je kans op een sollicitatiegesprek verhogen! Houd onze blog in de gaten voor meer tips omtrent solliciteren.

Volg onze Twiglers

Volg ons op LinkedIn

' Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen '

Charles Darwin